Składniki:
por 1 szt,
marchew 1 szt,
ziemniak 2 szt,
zielony groszek mrożony 1 szklanka,
kostka warzywna pół szt,
czosnek 1 ząbek,
majeranek 1/4 łyżeczki,
liść laurowy 2 szt,
ziele angielskie 3 ziarna,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia,
Sposób przygotowania:
Pory przekroić wzdłuż, dokładnie umyć. Następnie kroimy pora w półplasterki i podsmażamy na oleju. Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do pora. Warzywa podlewamy wodą, dodajemy przekrojony na pół ząbek czosnku, liście laurowe, ziele angielskie oraz warzywną kostkę. Gdy warzywa będą półtwarde to dodajemy zielony groszek. Doprawiamy zupę do smaku. Z ugotowanej zupy wyciągamy liście laurowe i ziela angielskie. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz