Składniki:
makaron fusilli pełnoziarnisty 300 g,
marchewka 1 szt,
cebula biała 1 szt,
papryka żółta pół szt,
papryka zielona pół szt,
groszek mrożony pół szklanki,
czosnek 2 ząbki,
natka pietruszki 3 łyżki,
śmietana 18% 3 łyżki,
papryka słodka mielona pół łyżeczki,
kurkuma mielona szczypta,
zioła prowansalskie, sol, pieprz czarny, do smaku
Sposob przygotowania:
Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, dodać starta na grubych oczkach marchewkę, groszek i pokrojona w kostkę paprykę. Podlać woda, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie to dodajemy śmietanę i posiekana natkę pietruszki. Makaron gotujemy dodatkiem soli al dente. Odcedzamy i podajemy z sosem. Gotowy makaron posypujemy parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz