Składniki:
buraczki konserwowe 1 średni słoik,
ziemniak 3 duze,
cebula biała pół szt,
groszek mrożony 1 szklanka,
kukurydza w puszce pół puszki,
ogórki kiszone 1 średni słoik,
jabłko 1 szt,
majonez 6 łyżek,
jogurt naturalny 4 łyżki,
musztarda delikatesowa 1 łyżka,
pieprz, sol do smaku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w kostkę. Buraczki, obrane jabłko i ogórki kiszone również kroimy w kostkę. Cebule obieramy, drobno siekamy. Dodajemy rozmrozony groszek i kukurydze.
Majonez mieszamy z musztardą i jogurtem naturalnym. Dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Majonez mieszamy z musztardą i jogurtem naturalnym. Dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ooooo,będzie moja bo WEGE,dziękuję.
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego i w takim razie postaram się dodać więcej przepisów w wersji wegańskiej. Pozdrawiam serdecznie:-)
Usuń