łosoś świeży 240 g,
czosnek 1 ząbek,
natka pietruszki posiekana 1 łyżeczka,
oliwa z oliwek 1 łyżka,
sok z cytryny,
sól i pieprz,
Sposób przygotowania:
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie skrapiamy obficie sokiem z cytryny, posypujemy natką pietruszki i wstawiamy do lodówki na 1h. Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Rybę układamy na wysmarowanej oliwą folii i dodatkowo wierzch ryby również nacieramy oliwą z oliwek. Następnie łososia przykrywamy folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez 20 min. Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam z pieczonymi ziemniakami i marynowanymi buraczkami.
Kradnę przepis :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :-) Mam nadzieję, że posmakuje:-) Pozdrawiam
UsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję. Pozdrawiam
UsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję. Pozdrawiam
Usuń