Zapraszam na szybki i łatwy pomysł na obiad!
Składniki:
kapusta młoda 1 główka,
cebula 2 szt,
grzyby mielone 2 łyżki,
ser twarogowy 300 g,
sos sojowy 1 łyżka,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia,
makaron 400 g,
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę myjemy, drobno siekamy, zalewamy wrzątkiem i stawiamy na palnik. Do gotowania kapusty dodajemy sól oraz grzyby. Ja użyłam mielonych, ponieważ tylko takie miałam, ale możecie użyć również całych grzybków. Kapustę gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy na sitku. Gdy kapusta ostygnie to dodajemy usmażoną cebulę, ser twarogowy oraz sos sojowy, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i łączymy z kapustą i serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz