Szybkie, proste, niezwykle puszyste ciacho, które doskonale smakuje nawet kolejnego dnia.
Składniki blacha 23/33:
jajka 4 szt. ,
cukier 1 szklanka,
cukier waniliowy 16 g,
olej 0,5 szklanki,
mąka pszenna 240 g,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
soda 0,5 łyżeczki,
cynamon 0,5 łyżeczki,
rabarbar 500 g,
cukier puder do posypania,
Sposób przygotowania:
Jajka ubić z cukrem zwykłym oraz z cukrem waniliowym przez 10 minut. Następnie powoli wlewać olej i miksować na średnich obrotach miksera. Mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę przesiać i dodać do masy jajecznej i zmiksować na małych obrotach do połączenia. Ciasto wylać na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na cieście. Rabarbar posypać cynamonem. Ciasto piec w 170 st. C przez 45 min. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia, a następnie posypać cukrem pudrem.
Przepis znaleziony na stronie: https://www.kwestiasmaku.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz