środa, 30 listopada 2022

Ciasteczka orzechowe

 Pyszne, kruche ciasteczka orzechowe. Bardzo proste do zrobienia, więc będą super przepisem do zrobienia dla małych pociech. 



Składniki:

żółtka 3 szt,

margaryna lub masło 250 g,

cukier puder 200 g,

mąka pszenna 0,5 kg,

orzechy włoskie drobno pokrojone 200 g,

proszek do pieczenia 2 łyżeczki,

Sposób przygotowania:

Margarynę lub masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, a następnie pozostałe składniki i dokładnie wymieszać do połączenia. Formować kuleczki, spłaszczać w dłoniach, układać na blaszce i wyciskać wzorek za pomocą widelca. Piec w 170 st. C przez 10-15 min aż będą złociste. Upieczone odstawić do ostygnięcia.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz