Muffiny w moim domu zniknęły w mgnieniu oka 😀 Mega czekoladowe z dodatkiem bananów i cukini, która nie jest wyczuwalna, a dzięki niej muffinki są bardzo wilgotne. Przygotowanie jest tak proste, że oprócz starcia cukini to zrobił je mój 3 latek 🙂
banany mocno dojrzałe 2 szt,
olej 1/3 szklanki,
mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki,
cukier brązowy lub biały 0,5 szklanki,
cukinia starta 1,5 szklanki,
jajko 1 szt,
kakao 1/4 szklanki,
soda 0,5 łyżeczki,
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki,
Sposób przygotowania:
Banany rozgnieść widelcem, dodać jajko, olej i cukier, dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Przesiać mąkę pszenną, sodę, proszek do pieczenia, kakao i ponownie wymieszać. Na koniec dodać lekko odciśniętą startą na grubych oczkach cukinię i wymieszać. Ciasto wylać do foremek na babeczki. Piec w 170 st. C przez 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz