Składniki:
Jajka 8 szt,
Brokuł 250 g,
Szpinak 1 garść,
Pomidorki koktajlowe 4 szt,
Sos:
Jogurt grecki 8 łyżek,
Majonez 8 łyżek,
Sok z cytryny do smaku,
Sól i pieprz do smaku,
Czosnek 2-3 ząbki,
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. W garnku nastawiony wodę, gdy zacznie wrzeć to wrzucamy brokuła i gotujemy przez ok 3 min. w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku. Na półmisku układamy na spodzie szpinak, przekrojone na pół jajka i różyczki brokuła.
W misce łączymy ze sobą jogurt naturalny z majonezem. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz do smaku sok z cytryny, sól i pieprz. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Na wierzchu układamy przekrojone na cztery części pomidorki koktajlowe.
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. W garnku nastawiony wodę, gdy zacznie wrzeć to wrzucamy brokuła i gotujemy przez ok 3 min. w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku. Na półmisku układamy na spodzie szpinak, przekrojone na pół jajka i różyczki brokuła.
W misce łączymy ze sobą jogurt naturalny z majonezem. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz do smaku sok z cytryny, sól i pieprz. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Na wierzchu układamy przekrojone na cztery części pomidorki koktajlowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz