Składniki:
jajka 6 szt,
chleb tostowy 6 kromek,
papryka czerwona pół szt,
kukurydza konserwowa 5 łyżek,
ser żółty cheddar starty 1 szklanka,
boczek wędzony 250 g,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia,
Sposób przygotowania:
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jajka roztrzepujemy widelcem. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do jajek razem ze startym serem, boczkiem oraz kukurydzą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy kromki chleba tostowego bez skórki. Następnie na chleb wylewamy masę jajeczną. Piekarnik rozgrzewamy. Pizzę pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min.
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia,
Sposób przygotowania:
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jajka roztrzepujemy widelcem. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do jajek razem ze startym serem, boczkiem oraz kukurydzą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy kromki chleba tostowego bez skórki. Następnie na chleb wylewamy masę jajeczną. Piekarnik rozgrzewamy. Pizzę pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min.
O, jaki szybki sposób na domową pizzę. U nas zamiast boczunia będą pieczarki, lol 😃
OdpowiedzUsuńMmm...z pieczarkami na pewno też będzie pyszna! Smacznego:)
Usuń