Sos idealnie komponuje się do dań z grilla. Często dodaje go również do wrapów i różnego rodzaju przystawek. Spróbujcie, na pewno i Wam posmakuje 😊
Składniki:
ogórek wężowy pół szt,
ogórek wężowy pół szt,
jogurt naturalny lub grecki 7 łyżek,
majonez 2 łyżki,
czosnek 2 ząbki,
posiekany koperek 1-2 łyżki,
sól i pieprz do smaku,
Sposób przygotowania:
Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach, nasalamy, odstawiamy na 5 min, następnie odciskamy z soku i łączymy z majonezem, jogurtem oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Koperek drobno siekamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i podajemy według upodobań.
Sposób przygotowania:
Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach, nasalamy, odstawiamy na 5 min, następnie odciskamy z soku i łączymy z majonezem, jogurtem oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Koperek drobno siekamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i podajemy według upodobań.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz