banan bardzo dojrza艂y 1 szt,
orzechy w艂oskie drobno posiekane p贸艂 szklanki,
p艂atki owsiane p贸艂 szklanki,
sok z limonki 1 艂y偶eczka,
mas艂o orzechowe 1 艂y偶ka,
polewa:
czekolada gorzka 70% kakao 4 kostki,
woda 1,5 艂y偶ki,
Spos贸b przygotowania:
P艂atki owsiane i orzechy w艂oskie wysypujemy na blaszk臋 i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 10 min, co jaki艣 czas p艂atki i orzechy nale偶y pomiesza膰, aby r贸wnomiernie si臋 podpiek艂y. Banana rozgniatamy widelcem na papk臋, dodajemy sok z limonki, mas艂o orzechowe oraz podpieczone p艂atki i orzechy. Wszystko razem dok艂adnie mieszamy do po艂膮czenia sk艂adnik贸w. Z masy formujemy 4 jednakowej wielko艣ci batony. W garnku rozpuszczamy czekolad臋 z dodatkiem 1,5 艂y偶ki wody lub mo偶emy rozpu艣ci膰 j膮 na parze.Gotow膮 polew膮 dekorujemy wierzch baton贸w, nast臋pnie wk艂adamy do lod贸wki na 40 min.Smacznego :-)
P艂atki owsiane i orzechy w艂oskie wysypujemy na blaszk臋 i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 10 min, co jaki艣 czas p艂atki i orzechy nale偶y pomiesza膰, aby r贸wnomiernie si臋 podpiek艂y. Banana rozgniatamy widelcem na papk臋, dodajemy sok z limonki, mas艂o orzechowe oraz podpieczone p艂atki i orzechy. Wszystko razem dok艂adnie mieszamy do po艂膮czenia sk艂adnik贸w. Z masy formujemy 4 jednakowej wielko艣ci batony. W garnku rozpuszczamy czekolad臋 z dodatkiem 1,5 艂y偶ki wody lub mo偶emy rozpu艣ci膰 j膮 na parze.Gotow膮 polew膮 dekorujemy wierzch baton贸w, nast臋pnie wk艂adamy do lod贸wki na 40 min.Smacznego :-)
Smacznie wygl膮da! :-)
OdpowiedzUsu艅pychotka ;)
OdpowiedzUsu艅