mąka pszenna 1 szklanka,
margaryna Optima Omega-3 7 łyżek,
orzechy włoskie pół szklanki,
orzechy nerkowce 1 garść,
orzechy ziemne użyłam solonych 1 garść,
sezam 2 łyżki,
starta skórka z cytryny 0,5 łyżeczki,
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki,
miód 6 łyżek,
Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie orzechy drobno siekamy. Mąkę pszenną przesiewamy do miski, następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie łączymy wszystkie składniki za pomocą dłoni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W dłoniach formujemy ciasteczka i układamy na blaszce. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15-20 min, aż ciasteczka będą rumiane. Smacznego:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz