środa, 14 grudnia 2016

Zupa krem z warzyw

Zupa to nieodłączny element dania głównego. Doskonale rozgrzewa nas od środka. Krem z warzyw to pyszna zupka z dużą ilością witamin. Świetnie smakuje z dodatkiem chrupiącej, czosnkowo-maślanej grzanki. 








Składniki:
ziemniaki 3 szt,
marchew 1 szt,
brokuł 1 szt,
groszek mrożony pół szklanki,
pietruszka pół korzenia,
liść laurowy 2 szt,
ziele angielskie 5 ziaren,
natka pietruszki 3 łyżki,
Kucharek pół łyżeczki,
śmietana 18 % 3 łyżki,
sol, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:
Ziemniaki, pietruszkę i marchew obrać i pokroić w kostkę, dodać brokuła i zalać zimną wodą i nastawić na palnik. Dodać przyprawy i gotować, dodać groszek i gotować do miękkości. Dodajemy posiekana natkę pietruszki. Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Podajemy z łyżką śmietany oraz grzanką


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz