czwartek, 26 października 2017

Krakersy z pastą serową

Krakersy z pastą serową to świetna zakąska, która sprawdzi się na każdej imprezie, a jej przygotowanie to zaledwie kilka minut. Moim zdaniem pastę serową najlepiej nałożyć na krakersy kilka minut przed imprezą, ponieważ krakersy będą wtedy chrupiące, a jeśli nałożymy ją wcześniej to niestety namokną nam od pasty i pomidora. 



Składniki:
krakersy 1 duże opakowanie,
ser biały półtłusty 250 g,
jogurt naturalny 5 łyżek,
czosnek 1 ząbek,
cebula 1/4 główki,
rzodkiewka 5 szt,
pomidor 1 szt,
natka pietruszki do dekoracji,
sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:
Serek zmiksować na gładko z jogurtem naturalnym. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, drobno posiekaną cebulkę oraz sól i pieprz do smaku. Pastę nakładamy na krakersy. Pomidora kroimy w drobną kostkę i układamy po cztery kosteczki na każdym krakersie. W środek wkładamy listek natki pietruszki i gotowe! 😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz