sobota, 1 lipca 2017

Łazanki z młodą kapustą i twarogiem

Już od dawna chodziły za mną łazanki 😊 I tak o to nareszcie są...z dodatkiem pysznej młodej kapusty i sera twarogowego. Jedliście łazanki w takiej wersji? Moim zdaniem są pyszniutkie! Wersje z kiszoną kapustą również uwielbiam, ale w porze zimowej. 
Zapraszam na szybki i łatwy pomysł na obiad! 



Składniki:
kapusta młoda 1 główka,
cebula 2 szt,
grzyby mielone 2 łyżki,
sos sojowy 1  łyżka,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia,

Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę myjemy, drobno siekamy, zalewamy wrzątkiem i stawiamy na palnik. Do gotowania kapusty dodajemy sól oraz grzyby. Ja użyłam mielonych, ponieważ tylko takie miałam, ale możecie użyć również całych grzybków. Kapustę gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy na sitku. Gdy kapusta ostygnie to dodajemy usmażoną cebulę, ser twarogowy oraz sos sojowy, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie  do miękkości, odcedzamy i łączymy z kapustą i serem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz