艣roda, 5 kwietnia 2017

Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i kaparami

Witajcie馃槉 Na dzisiejsze 艣niadanie troch臋 ju偶 za p贸藕no, ale mo偶e przygotujecie moj膮 past臋 na jutro? Pasty kanapkowe s膮 wspania艂ym urozmaiceniem 艣niadania. Nie m贸wi臋, 偶e tradycyjne kanapki z serem i pomidorem s膮 nie dobre, bo bardzo je lubi臋, ale po jakim艣 czasie s膮 dla mnie nudne i w tedy si臋gam po r贸偶nego rodzaju pasty kanapkowe. Kasza jaglana jak ju偶 wspomina艂am jest moj膮 ulubion膮, a poza tym jest bardzo zdrowa 馃挏馃挏 wi臋c zrobi艂am z niej past臋 w po艂膮czeniu z suszonymi pomidorami i kaparami. Pyszna kompozycja smak贸w... 馃挋馃挋 Spr贸bujcie 馃槉



Sk艂adniki:
kasza jaglana p贸艂 szklanki,
pomidory suszone w zalewie p贸艂 ma艂ego s艂oika,
kapary 2 艂y偶ki,
zio艂a prowansalskie do smaku,
s贸l i pieprz do smaku,

Spos贸b przygotowania:
Kasz臋 op艂uka膰, zala膰 1,5 szklanki gor膮cej wody i nastawi膰 na palnik. Gotujemy do momentu a偶 kasza poch艂onie ca艂膮 wod臋. Ugotowan膮 kasze mo偶emy zmiksowa膰 na g艂adk膮 past臋 lub lekko udusi膰 widelcem. Pomidory kroimy w kostk臋 i dodajemy do kaszy. Do pasty dodajemy kapary i przyprawiamy do smaku. Dodatkowo mo偶emy r贸wnie偶 doda膰 wyci艣ni臋ty przez prask臋 z膮bek czosnku. Past臋 podajemy z pieczywem. 

2 komentarze: