Kruche ciasteczka, które rozpływają się w ustach... Do przełożenia mój ulubiony dżem malinowy, pyyychotka :) Przepis znaleziony na stronie: mojewypieki
Składniki (ok 20 ciastek):
Ciasto:
cukier puder 90 g,
masło 175 g,
mąka pszenna 230 g,
żółtko 1 szt,
Ponadto:
dżem malinowy,
cukier puder,
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy. Ciasto schładzamy w lodówce przez ok 60 min.
Schłodzone ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy ciasteczka o dowolnym kształcie.
Pieczemy w 170 st. C przez ok 10 min. aż ciasteczka będą rumiane. Ciastka odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przekładamy malinowym dżemem i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego 😊
Boskie ❤
OdpowiedzUsuń