Strony

niedziela, 19 listopada 2017

Puree ziemniaczane z brukwią

Dla odmiany, jako dodatek do dzisiejszego obiadu, zrobiłam puree ziemniaczane. Jednak nie takie zwykłe, bo z dodatkiem brukwi. Wyszło niesamowicie kremowe, lekkie, puszyste, wprost rozpływające się w ustach! Zrobienie puree nie jest trudną sztuką i myślę, że każdy sobie z nim poradzi także zapraszam na przepis 😊



Składniki:
ziemniaki 2 duże szt,
brukiew 0,5 szt,
masło 40 g,
mleko 1/4 szklanki,
sól do smaku,
gałka muszkatołowa do smaku,

Sposób przygotowania:
Ziemniaki i brukiew obieramy, a następnie gotujemy w oddzielnych garnkach. Następnie warzywa odcedzamy, wsypujemy do jednego naczynia, dodajemy masło oraz mleko i miksujemy blenderem na gładkie puree. Przyprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową. Podajemy jako dodatek do dania głównego. 

1 komentarz: