Wegańska zupa mleczna z quinoa, czarnym bzem, borówkami i orzechami pekan
Wegańska zupa mleczna to doskonały pomysł na zdrowe śniadanie. Zrobiłam ją z mleka sojowego o smaku waniliowym i połączyłam z dżemem z czarnego bzu, który nadał zupie ciekawego smaku i pięknej barwy. Głównym składnikiem zupy jest niezwykle zdrowa quinoa czyli komosa ryżowa, którą połączyłam z orzechami pekan i borówkami. Miseczka takiej zupy doda nam mnóstwo cennych witamin i minerałów 💪💪 Smacznego !
Składniki: mleko sojowe (waniliowe) 1,5 szklanki, quinoa pół szklanki, woda 1 szklanka, dżem 100% z owoców czarny bez Łowicz 2 łyżki, borówki 100 g, orzechy pekan 2 garście, Sposób przygotowania: Quinoa zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Gdy quinoa wsiąknie całą wodę to dodajemy mleko i gotujemy do miękkości. Następnie zupę łączymy z dżemem, mieszamy i przekładamy do miseczki. Orzechy drobno siekamy i posypujemy nimi zupę. Następnie na wierzchu układamy borówki i gotowe :-) Zajadajmy na zdrówko😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz