Kolejna sałatka z makaronem ryżowym, lecz tym razem w zamian majonezu oliwa z oliwek z czosnkiem. Bardzo szybka do zrobienia! Zapraszam :)
Składniki:
makaron ryżowy 130 g,
pomidor 1 szt,
ogórek 1 szt,
kukurydza konserwowa pół puszki,
natka pietruszki posiekana 3 łyżki,
oliwa z oliwek 5 łyżek,
czosnek 2 ząbki,
musztarda 0,5 łyżeczki,
sól i pieprz do smaku,
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy na sitku. Pomidora i ogórka kroimy w grubszą kostkę. Rzodkiewkę drobno kroimy, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz