Strony

środa, 7 czerwca 2017

Naleśniki z mleka kokosowego (wegańskie)

Naleśniki to pyszny deser, który zrobimy w kilka chwil! Pysznie smakują z różnymi kremami, twarożkiem, dżemem, miodem lub nawet same bez żadnego dodatku. W dzisiejszej odsłonie zapraszam na naleśniki odpowiednie dla wegan, które zrobiłam z mleka kokosowego. Naleśniki były bardzo delikatne w smaku z lekkim aromatem kokosu...pyszności :) Podałam je z galaretką malinową domowej roboty 😋








Składniki (6 szt):
ciasto naleśnikowe:
mleko kokosowe z puszki 400 ml,
mąka pszenna 1 szklanka,
proszek do pieczenia pół łyżeczki,
sól szczypta,
dodatkowo:
olej kokosowy do smażenia,
ulubiony dżem,

Sposób przygotowania:
Mleko łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia i solą, następnie miksujemy lub dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Następnie smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor. Naleśniki należy przewracać na drugą stronę, gdy spód będzie dobrze ścięty i rumiany. Usmażone naleśniki smarujemy ulubionym dżemem. Smacznego! :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz