wtorek, 13 grudnia 2016

Roladki z pesto z jarmużu i słonecznika z pomidorem

A teraz coś dla tych, którzy lubią różnego rodzaju smaki pesto. Tym razem pesto z jarmużu i słonecznika, zawinięte w tortilli z dodatkiem świeżego pomidora. Jeśli ktoś jeszcze nie jadł pesto, to może tym razem się skusi. Roladki to doskonała zakąska na różne imprezy okolicznościowe. Oprócz tego, że roladki są smaczne to zawierają mnóstwo witamin. Do środka roladek dodałam pomidora, ale możecie dodać to co Wy lubicie np, oliwki lub suszone pomidory. Myślę, ze roladki z innym połączeniem będą równie smaczne.






Składniki:
jarmuż 100 g,
słonecznik 0,5 szklanki,
orzechy włoskie 1 garść,
oliwa z oliwek 0,5 szklanki,
czosnek 4 ząbki,
sok z cytryny do smaku,
pieprz, sol do smaku 

Sposób przygotowania:
Składniki pesto miksujemy na gładką masę w malakserze. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy do smaku sok z cytryny.Placki tortilli smarujemy pesto.
Pomidory kroimy w paski. Wzdłuż placka tortilli układamy 3 paski pomidora. Zwijamy jak krokieta tylko ( bardzo ciasno), bo jeśli zwiniemy lekko to roladki się rozwiną. 
Tortille kroimy na roladki i układamy na półmisku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz